Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden en sağlıklı şekilde kurtulma işlemidir. Kıldaki melanini hedefleyerek kıl köklerine zarar verir. Kalıcı olduğu için tercih sebebidir. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında oldukça etkili bir işlemdir. Epilasyon uygulamanızın başarılı olmasını sağlayan en önemli faktör doğru cihaz seçimidir. Üç temel lazer epilasyon sistemi vardır; Diode, Alexandrite, Nd-YAG sistemlerdir. Bu sistemler haricinde günümüzde maalesef oldukça yaygın olan IPL sistemler lazer değil ışık sistemidir. Kullanıldığı sürece etki ederler fakat sonrasında tekrar çıkarlar. Araştırdığınızda IPL lazer sistemlerinin isimlerini rahatlıkla bulabilir ve tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.

Epilasyon işlemine başlamadan önce unutmamanız gereken husus ise tüylerinizin %100 bitmesinin mümkün olmadığıdır. Bilimsel araştırmalar lazer epilasyona %40-%80 arası bir başarı şansı vermektedir. Ortalama %75 bir dökülme sonucu aldıysanız bu iyi bir sonuçtur. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte son çıkan cihazlarda bu oran %90’ı bulabilmektedir.

Bir başka konu ise hormonal bozukluk durumunuz var ise lazer epilasyon uygulamanızı tıbbi tedavi ile eş zamanlı yaptırmalısınız. Lazer epilasyon ile kıllarda tatmin edici düzeyde azalma sağlandıktan sonra da ara seanslar gerekeceği unutulmamalıdır. Çünkü, hastalık devam ettiği sürece hormonal baskı da devam edecektir.

Ayrıca lazer epilasyon uygulaması esnasında kullanılan dozların oranı çok önemlidir. Burda dikkat etmeniz gereken konu ise uygulamayı yapan kişinin uzman olup olmadığıdır. Bu konu en az cihaz seçiminiz kadar önemlidir. Eğer daha önce işlem yaptırıp fayda göremediyseniz, farklı bir cihazla da sonuç alamayacağınız anlamına gelmez.

Lazer epilasyon yaptırmadan önce sormanız gereken başlıca sorular ise; hangi cihazla işlem yapıyorsunuz ve merkezinizde doktorunuz var mı? olmalıdır. En önemlisi lazer epilasyon doktor kontrolünde yapılması gereken bir uygulamadır.

Lazer epilasyona dair konuşulacak daha birçok konu olsa da en çok merak edilen başlıca konulardan bahsetmek istedim.

Herkese sağlıklı günler dilerim.