Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirerek, üniversite sınavına giren Taşdemir, 2 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’ndan mezun olduktan sonra bu yıl 4 yıllık Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Taşdemir, "Babamız 'Kızlar okumaz' diyerek bizi okula göndermedi. Zorlu bir süreç olacağını biliyorum ama azim her şeyi başarır" dedi.

Eğitim Yolunda Engelleri Aşmak

İlkokuldan mezun olduktan sonra babasının ‘Kızlar okumaz’ yaklaşımı nedeniyle okula gönderilmeyen Gülsüm Taşdemir, 3 çocuğuna bakarak ev işlerini yürütürken, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nde taşeron işçi olarak çalışmaya başladı. 12 yıl önce başladığı bu işte, aynı zamanda açık öğretimden ortaokulu ve liseyi bitirdi. Daha sonra üniversite sınavlarına girerek, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Isparta Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nü kazandı ve mezun oldu. Eğitim hayatına devam etme kararı alarak, bu yıl tekrar sınava girip ISUBÜ Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü’nü kazandı.

Eğitim ve Aile Destekleri

Gülsüm Taşdemir, eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları ve aldığı destekleri şöyle anlattı: “Eskiden ‘Kızlar okumaz’ denilirdi, babamız bizi okula göndermedi. Evlendikten sonra ve çocuklarımı büyüttükten sonra çalışmaya başladım. Çalıştığım yerde bir arkadaşımın önerisiyle ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdim. Üniversite sınavlarına hazırlandım ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nı kazandım. Mezun olduktan sonra eğitim aşkım devam etti ve tekrar sınavlara girerek Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü’nü kazandım.”

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Taşdemir, “Ev işlerinde eşim büyük destek verdi. Ayrıca, oğlum öğretmen ve bana sürekli yardımcı oldu. Çevremdeki tüm aile bireyleri de desteğini esirgemedi” dedi.

Örnek Bir Mücadele

Taşdemir’in gelini Hasibe Taşdemir, “Anneme büyük bir gurur duyuyorum. Ailemiz adına bizi en iyi şekilde temsil ettiği için mutluyuz. Onun başarıları ve azmi, birçok kadına ve genç kıza örnek olmalı. Okumanın yaşı olmadığını herkese göstermiş oldu” şeklinde konuştu.

Gülsüm Taşdemir, şu anda Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki görevine devam ediyor ve eğitim hayatında yeni hedefler peşinde koşuyor. Eğitimle ilgili azmi ve kararlılığıyla çevresine ilham vermeye devam ediyor.

Kaynak: DHA