Bakımsız kamyonlar yüzünden çöp suyunu yollarına bırakan araçlar, Başkan Demirçalı’nın girişimleriyle yenilendi. Başkan Demirçalı, “Yüreğir artık çok daha temiz bir yer. Su akıtan, mikrop yayan veya kötü koku bırakan hiçbir temizlik aracımız kalmadı” ifadelerini kullandı.

Önceki yönetim tarafından maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterli bakım görmeyen ve atıl durumda bırakılan çöp kamyonları, Yüreğir sokaklarında halk sağlığını tehdit eden bir sorun haline gelmişti. Başkan Demirçalı, bu sorunu çözmek için belediye şantiyesinde kapsamlı bir bakım çalışması başlattı. Toplamda 60 çöp kamyonu, detaylı bir şekilde onarılarak yenilendi.

Mardin’de Tarlaya Uçan Hafif Ticari Araç Araçtaki 3 Kişi Yaralandı Mardin’de Tarlaya Uçan Hafif Ticari Araç Araçtaki 3 Kişi Yaralandı

Araçlar Yakıt Sorunu Yaşıyordu

Başkan Demirçalı, şantiyeyi ziyaret ederek bakımları yapılan araçları inceledi ve çalışmaları gerçekleştiren ekibe teşekkür etti. Bakımsız araçlardan Yüreğir halkını kurtardıklarını belirten Başkan Demirçalı, “Görevi devraldığımızda Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki tüm çöp kamyonları su akıtıyordu. Araçların çoğu kullanılmaz durumdaydı ve tamir için gerekli yedek parçalar bulunamıyordu. Ayrıca, sahaya çıkacak araçlar yakıt bulamıyordu. Bu büyük soruna hızlıca müdahale ettik, 60’a yakın aracımız tamir edildi ve bakımları yapıldı. Şu anda su akıtan, mikrop yayan veya koku bırakan hiçbir temizlik aracımız kalmadı. Ayrıca, araç filomuzu yeni araçlarla güçlendirdik. Yüreğir artık çok daha temiz ve güçlü. Yüreğirli’lere en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’ye Örnek Belediye

Başkan Demirçalı, kısa sürede yapılan çalışmalar ve mali disiplinle Türkiye’ye örnek bir belediye haline geldiklerini vurguladı. “Şu anda borçlarını hızla ödeyen, faiz yükünden kurtulan, araç satın alan ve SGK ile maliye borçlarını en hızlı şekilde ödeyen bir ilçe belediyesiyiz. Yüreğir, bugüne kadar görmediği hizmeti bizim dönemimizde görecek” şeklinde konuştu. Ayrıca, araç bakım çalışmalarının bir kısmının Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirildiğini belirten Başkan Demirçalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: DHA