Yeni bir şeyler üreteceğim diyenlerin destekçisi olacağız ve TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) üzerinden bu ekosistemi oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 'Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'na Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerini dünyaya örnek olacak şekilde yönetip geliştirdiklerini vurgulayarak, "Artık sadece sağlık hizmetlerini iyi sunmak yetmiyor. Türkiye, sağlık sektöründe ana oyuncu olmalı. Bu doğrultuda sağlıkla ilgili bilgi üretmek, teknoloji geliştirmek ve yenilikler sunmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, sağlık sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olabileceğine inandıklarını belirterek, "Gelecekte biyoloji ve sağlık alanında büyük değişimlerin olacağını öngörüyoruz. Bugün sağlıkla ilgili heyecan ve destekle yeni bir ufuk açmak durumundayız. Türkiye'nin sadece sağlık cihazlarının pazarlanacağı değil, üretileceği ya da ortaklık yapılacağı bir yer olması için çalışacağız" dedi.

Sağlık sektöründe üretime yönelik çabalara destek vereceklerini ifade eden Bakan Memişoğlu, "Üretimle ilgili her türlü çabayı destekleyeceğim. Covid döneminde ortaya çıkan çeşitli çözümler bunun örneğidir. Toplumun ayrıştırıcı değil, birleştirici taraflarını ön plana çıkararak, birlikte hareket ederek her şeyi başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Faz-1 çalışmalarının Türkiye'de oldukça az yapıldığını belirten Bakan Memişoğlu, "Faz-1 çalışması, yeni bir şeyler üretme ve geliştirme çabasıdır. Bu tür çalışmalar yapacak olanların arkasında duracağız ve TÜSEB üzerinden destek sağlayacağız. Malzeme üretimi, kalite ve bilimsel çalışma konularında TÜSEB'i organize ederek destek olacağız" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Memişoğlu'nun sağlık sektörü için büyük bir şans olduğunu belirterek başarılar diledi. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Atopik Dermatit: Doğru Tanı ve Tedavi ile Kontrol Altına Alınabilir Atopik Dermatit: Doğru Tanı ve Tedavi ile Kontrol Altına Alınabilir

Kaynak: DHA