Ancak, yakın zamanda faaliyete geçecek olan yerli pazaryeri girişimi Avaify, KOBİ’lere yönelik sunduğu fırsatlarla bu soruna çözüm getirmeyi hedefliyor. Avaify, hem mağaza açma imkanı olmayan bireylere evden çalışma ve ek gelir sağlama fırsatı sunuyor hem de mağaza sahiplerinden komisyon talep etmeyerek destekliyor.

ABD merkezli araştırma platformu Statista'nın verilerine göre, e-ticaretin toplam ticaret içindeki payı yüzde 20 seviyelerine ulaşmış durumda ve bu oran gelecekte daha da artması bekleniyor. Bu büyük pazar içinde KOBİ’lerin rekabet edebilmesi ise zorlu bir süreç. Avaify Kurucusu Uğurcan Beygova, KOBİ’lerin en büyük sorunlarının başında yüksek komisyon oranlarının geldiğini belirtiyor.

‘KOBİ’LERİN E-TİCARETTE BAŞARILARINI DESTEKLEMELİYİZ’

Uğurcan Beygova, "E-ticaret sektörü dünya genelinde hızla büyüyor ve gelişiyor. Ancak bu büyüme ve artan rekabet koşulları, KOBİ’ler için zorluklar yaratıyor. KOBİ’lerin dijital pazarda etkin bir şekilde var olabilmesi için uygun maliyetlerle çözümler sunmak büyük önem taşıyor. Avaify olarak, KOBİ’lerin e-ticaret alanındaki başarılarını desteklemeyi amaçlıyoruz. En önemli özelliğimiz ise, KOBİ’lere kendi komisyon oranlarını belirleme şansı sunmamız” dedi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

‘KOBİ’LERİN PAZARDA DAHA GÜÇLÜ YER ALMASINA YARDIMCI OLACAĞIZ’

Avaify platformunun işleyişine dair ayrıntıları paylaşan Beygova, “KOBİ’ler yüksek komisyon oranları, teknik bilgi eksiklikleri ve sınırlı bütçeler gibi zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Avaify, bu sorunlara etkili çözümler sunarak KOBİ’lerin dijital pazarda daha güçlü bir şekilde yer almasına yardımcı olacak. Platformumuz, KOBİ’lere kendi komisyon oranlarını belirleme imkanı tanırken, aynı zamanda performanslarını analiz etmeleri için sektöre özel raporlar sunacak. Avaify’ın bu yenilikçi çözümleri, KOBİ’lerin rekabet avantajını artırarak e-ticaret fırsatlarını daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak” diye konuştu.

‘KOMİSYON ALMAYACAK, EK GELİR FIRSATLARI SUNACAK’

Avaify’nin sadece KOBİ’lere değil, aynı zamanda işsizler, dar gelirli bireyler, öğrenciler ve ev hanımları gibi geniş bir kitleye de ek gelir fırsatları sunacağı belirtiliyor. Beygova, “Platformumuzda müşteri ve mağaza sahiplerinden komisyon alınmayacak. Mağaza sahipleri kendi komisyon oranlarını belirleyecek ve bu miktar, ek gelir sağlamak isteyen satıcıların hesaplarına tanımlanacak. Öğrenciler ve ev hanımları, mağaza kurmak zorunda kalmadan ürünleri pazarlayarak ek gelir elde edebilecekler. Bu yaklaşımımız, çeşitli kitlelerin ekonomik fırsatlarını artıracak ve Türkiye’deki dijital ekonomi ekosistemini güçlendirecek” dedi.

‘YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERLE ENTEGRASYON PLANI’

Avaify, e-ticaret sektöründeki başarısını sürdürülebilir kılmak ve geliştirmek için kapsamlı bir büyüme stratejisi benimsediğini belirtti. Beygova, “Gelecek planlarımız arasında uluslararası pazarlara açılmak ve platformu daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak var. Ayrıca, yapay zeka ve veri analitiği gibi yenilikçi teknolojilerle entegrasyonu planlıyoruz. Türkiye’deki KOBİ’lerin dijital pazarda başarılı olmalarını sağlamak ve küresel ölçekte tanınan bir platform olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA