Köse, teknoloji ve doğa arasında benzerlikler gördüğünü ve bu temaları eserlerinde yansıttığını belirterek, "Kadınların düşünsel ve yaratıcı dünyası çok verimli. Bu potansiyeli kullanmak önemli" dedi. Beyaz yakalı bir profesyonel olarak dağcılığa adım atan Gönül ise, eğitim erişimi olmayan kız çocuklarına destek sağlamak amacıyla kurduğu fonu ve kişisel yolculuğunu paylaştı.

Köse: Teknoloji ve Doğayı Birleştiriyorum

İç mimar olarak kariyerine devam eden Ecem Dilan Köse, teknolojinin doğayla olan benzerliklerini eserlerinde göstermeyi sevdiğini ifade etti. Köse, "En çok keyif aldığım projelerden biri Kommagene Bienali'ydi. Nemrut Dağı'na kurduğumuz ekranla, gün doğumu sırasında seslerin dağlara yayılması çok heyecan vericiydi" dedi. Genç sanatçılara önerilerde bulunan Köse, "Gençler neyi seviyorlarsa ona yönelsinler. Yapay zekâ ile bazı işler kolaylaşacak, fakat derinlemesine düşünme ve konsantre olma gerekliliği artacak" şeklinde konuştu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Köse, kadınların sanattaki rolü hakkında ise, "Kadınların yaratıcılığı ve duygu dünyası çok değerli. Küçük şeyler bile büyük etkiler yaratabilir" dedi. Kadınların toplantılarda daha az görünür olabileceğini belirten Köse, bu durumun psikolojik etkilerini vurguladı.

Gönül: Dağlarda Kendimi Keşfettim

Gönül, beyaz yaka kariyerinin yanı sıra dağcılığa olan ilgisini 2016'da Machu Picchu'ya tırmandığında fark ettiğini anlattı. "Dağcılıkla tanıştığımda, yalnızlık ve hayatta kalma mücadelesi bana ilham verdi" diyen Gönül, dağcılıkla ilgilenen insanlarla tanışarak bu alanda derinleşti. Eğitimli kızlar için burs programı başlatan Gönül, "Eğitim için para toplama fikri başlangıçta çevremden eleştiri aldı ama sonradan büyük destek gördüm" dedi.

Gönül, afet bölgelerinde çalışarak sosyal sorumluluk projelerine katıldığını ve bu deneyimlerin kendisini motive ettiğini belirtti. "Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'te afet yardımı yaptım. İnsanların destekleriyle büyük işler başarabileceğimi gördüm" diyen Gönül, "Hedefim, fonu sonsuza kadar açık tutmak. Aklınızda bir proje varsa, başkalarının olumsuz yorumlarına kulak asmadan yola çıkmalısınız" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA