GÜNDEM

Yaylada Üç Akrabasını Öldüren Şüpheli, Delilleri Yok Etmek İçin Evi Ateşe Verdi

Trabzon'un Haçovit Yaylası'nda 21 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Arif Altuntaş'a ait tek katlı evde çıkan yangının ardından, evde bulunan Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Abone Ol

Yangının ardından yapılan incelemelerde, evin bilinçli olarak ateşe verildiği ortaya çıktı.

Yangın haberinin alınmasının ardından bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Ekiplerin müdahaleleriyle söndürülen yangının ardından, evdeki üç kişinin cesedine ulaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Arif Altuntaş'ın yeğeni Mehmet Altuntaş (24), kardeşi Atilla A. (15) ve akrabaları Murat A. (37) gözaltına alındı. Mehmet Altuntaş ve kardeşi Atilla A., 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı, Murat A. ise serbest bırakıldı.

Öldürülen kişilerin cenazeleri otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Mehmet Altuntaş'ın mahkemede verdiği ifadede, yaşanan tartışma sırasında kendisini ilk olarak yengesinin bıçakladığını, bu nedenle sağ ayağından yaralandığını ve ardından aynı bıçakla yengesi, amcası ve diğer akrabalarını öldürdüğünü belirtti.

Mehmet Altuntaş, evi yaktıklarını da kabul ederek, "Olay günü amcamın yayla evinde arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştık. Yengem bıçakla üzerime geldi ve bıçağı bana sapladı. Panikle bıçağı alıp, yengeme sapladım. Amcam silah almak için hareket edince arkasından koştum ve boğuştuğumuz sırada onu da bıçakladım. Kardeşimin yardım çığlığını duyduğumda, evdeki diğer kişinin kardeşimin elini bıçakladığını gördüm ve onu da bıçakladım. Yaralandığımız için hastaneye gittik ve ardından delil bırakmamak amacıyla tekrar yaylaya dönerken evi yaktık" dedi.