Her hane için 51 bin TL'lik destek verildi. Ayrıca, 5 hanenin ödeme işlemleri başlatıldı ve 52 hanenin evrak süreci devam ediyor. Onur Mahallesi'nde bulunan 'Gündüz' ailesine ise eşya desteği yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15-18 Ağustos tarihlerinde Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Menderes, Bayındır, Tire ve Ödemiş'te yaşanan yangınların ardından, etkilenen vatandaşlara nakdi, ayni, lojistik ve beşeri yardımlar sunmaya devam ediyor. Bayraklı ve Karşıyaka'daki hasar tespitlerinden sonra evrakları tamamlanan 71 haneye 3 milyon 621 bin TL maddi yardım yapıldı. Her haneye 51 bin TL destek verilirken, 5 hanenin ödeme işlemleri başlatıldı ve 52 hanenin evrak süreci devam ediyor. Aynı zamanda, hanelerin tadilat, beyaz eşya ve mobilya gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.

Konaklama, Giyim ve Yem Desteği Sağlandı

Yangın sonrası tahliye edilen 48 vatandaş için Buca ve Örnekköy'de İZELMAN A.Ş.'ye ait yurtlarda konaklama hizmeti verildi. Toplamda 8 bin 640 yiyecek, 19 bin 274 içecek ve 403 giysi desteği sağlandı. Bayraklı Onur Mahallesi'nde ağır hasar gören bir haneye çadır gönderildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 38 kişiye 5 tonluk su deposu teslim etti, 15 kişinin teslimat süreci ise devam ediyor. Ayrıca, 13 kişiye 34 bin 500 kilogram yem desteği sağlandı.

Büyükşehir'den Hızlı ve Etkili Müdahale

Yangınların hemen ardından 16 Ağustos'tan itibaren 7 ilçe ve 8 mahallede 84 araç ve 373 personelle saha incelemesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Onur Mahallesi'nde Gündüz ailesinin ihtiyaçlarını karşıladı. Yangının ardından çadırda yaşayan ve sonrasında konteynerde kalmak zorunda kalan ailenin çekyat, çamaşır makinesi, yastık, yorgan ve havlu gibi gereksinimleri karşılandı. Klima kurulumu da yapılan ekipler, yanan evin molozlarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

'Her Zaman Yanlarındayız'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Ümit Gürbulak, “Yangının ilk gününden itibaren Başkan Cemil Tugay’ın talimatıyla sahaya indik. Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü olarak ilk günden bugüne kadar aynı şekilde çalışıyoruz. Ekiplerimizle her haneye ve bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Onur Mahallesi’nde yangından hemen sonra vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çadır, yatak, yastık ve eşya desteğinde bulunduk. Elimizdeki tüm imkanları kullanarak yangından etkilenen ailelere yardım ediyoruz” dedi.

Yardımların Önemini Vurgulayan Aileler

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Yangından etkilenen Veyis Gündüz, “Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir dediğimizi iki yapmadılar. Dar günde hep yanımızda oldular. Çadır ve konteyner taleplerimizi eksiksiz karşıladılar. Bahçem ve ağaçlarım çok önemli, onları yeşertmeye çalışıyorum” dedi.

Güldane Gündüz ise, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangının ilk gününden beri yanımızda oldular. Çamaşır makinesi, klima, kanepe ve diğer ihtiyaçlarımızı sağladılar. Evimizde hiçbir şey kalmamıştı, her şey sıfırdı. Ekipler bize çok yardımcı oldu ve desteğe devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA