Pazar günü, Yalova'da çeşitli tersanelerde çalışan dört arkadaş, denize girmek için Armutlu ilçesinin Dereağızı mevkisine geldi. Yücel Coşkun ve Hüseyin Piner, diğer arkadaşlarıyla deniz keyfi yaptıktan sonra bir kano kiralayarak Bozburun yönüne doğru yola çıktı. Ancak ikili, Tavşantepe Bölgesi'nde kayboldu.

Saat 17.30 sıralarında, Coşkun ve Piner’in telefonla yardım çağrısı yaptığı öğrenildi. Kötü hava koşulları nedeniyle Armutlu Meslek Yüksekokulu önünde sürüklendiklerini belirten iki arkadaş, yardım talebinde bulundu. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı’na bağlı bir bot hemen harekete geçti. Ancak, bölgeye ulaşıldığında kişilere ve kanoya ulaşılamadı. Bunun üzerine, arama çalışmaları Sahil Güvenlik’e ait diğer botlar tarafından da sürdürüldü. Saat 18.57’de, Armutlu açıklarında mavi-lacivert renkli bir şişme kano ve kullanılan kürek bulundu ancak Yücel Coşkun ve Hüseyin Piner’a ulaşılamadı.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Kayıp gençlerin bulunması için, denizde 3 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Deniz Polisi, 1 Deniz Polis Dalış Timi, 6 AFD Lastik Botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri, havadan ve denizden arama yaptı. Ayrıca, STK ve kara araçları ile karadan da tarama gerçekleştirildi.

Arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Yetkililer, yapılan tüm ihbarları değerlendirerek kayıp kişileri bulmak için çabalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA