Çalışmalar sırasında gölün dibinden çok sayıda çöp ve atık çıkarıldı. Çıkarılan atıklar arasında araç lastikleri, demir parçaları, pet şişeler ve cam atıklar bulunuyor.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü'nün ekosistemini koruma çabalarını sürdürüyor ve bu kapsamda hem yüzey temizliği hem de dip temizliği yapıyor. İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı profesyonel dalgıçlar, "Duyarlı toplum, temiz Van" sloganıyla başlatılan çevre temizliği çalışmaları çerçevesinde, Edremit ilçesindeki gölde dalış yaparak dipte biriken çöpleri topluyor. Dalgıçlar, en çok araç lastikleri, gemilerden kopan demir parçaları, ambalaj malzemeleri, pet ve cam şişelerle karşılaştıklarını belirtiyor. Ağırlığı fazla olan çöpler, ipe bağlanarak kıyıya çıkarılıyor. Çalışmayı Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve eş başkan Neslihan Şedal da yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, kampanyanın amacının farkındalık yaratmak olduğunu ifade ederek, "Van Gölü'nü korumak herkesin sorumluluğundadır. Ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalar, gölün durumunun ne kadar üzücü ve kaygı verici olduğunu ortaya koyuyor. Bundan sonra daha duyarlı olmalı ve kentimizi, sokaklarımızı, Van Gölü gibi değerlerimizi daha temiz tutmak için daha dikkatli olmalıyız. Kentimizi sahiplenme sorumluluğumuz var. Daha yaşanabilir, yeşil ve düzenli bir şehir istiyorsak, kentimize sahip çıkmalıyız. Kentleşme kültürümüzü büyütmeli ve her yerde, her alanda kentimizi daha temiz hale getirme sorumluluğunu taşımalıyız. Kampanyamız uzun vadeli ve sürdürülebilir bir bilinçlendirme süreci olarak devam edecek. Bugüne kadar Van Gölü’nde yapılan dip çamuru çalışmalarında çıkarılan çamur miktarı 2 milyon metreküpe yaklaşıyor ve bu miktarı artırma çalışmalarımız sürecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA