Heyecan dolu final mücadelesinde Erkan Taş, rakibi Mustafa Taş'ı yenerek başpehlivan unvanını kazandı. Müsabaka sırasında Mustafa Taş'ın itirazı sonucu Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine başvuruldu. Hakem heyeti, görüntüleri üç kez inceledi ancak sonucu değiştirmedi. Böylece Erkan Taş, 19'uncu Kocasinan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olarak ilan edildi.

Bahçelievler'deki bu geleneksel etkinlik, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın ev sahipliğinde ve kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye Başkanı ve başpehlivanlar, mehteran ekibiyle birlikte kortej düzenleyerek etkinlik alanına giriş yaptı. Pehlivanlar, Türk bayrağını taşıyarak izleyicilere selam durdu.

Güreşlerin yapıldığı Bahçelievler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bahçelievler Kampüsü'ndeki alanda, final müsabakasında amca çocukları Mustafa Taş ve Erkan Taş karşı karşıya geldi. Geçen yılın başpehlivanı Mustafa Taş, bu yıl 2'nci olurken, Erkan Taş zafere ulaştı.

Etkinlikte, Türkiye'nin en genç başpehlivanı Yıldıray Pala'nın yanı sıra, Kırkpınar Güreşleri'nde birincilik kazanan Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Orhan Okullu, Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil de kispet giydi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, er meydanında fiziki gücün yanı sıra saygının da önemine vurgu yaparak, gençlere bu geleneksel sporun değerlerini öğretme misyonunu sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, dereceye giren pehlivanlar ve tüm yarışmacılara tebriklerini iletti.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Kaynak: DHA