Görüşmede, üniversite hastanelerinde çalışan personellere yer değişikliği hakkı verilmesi konusu ön planda oldu. Şentürk, üniversite hastanelerinde çalışanlar için yer değişikliği hakkının sağlanması konusunda Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Ziyaret sırasında, Sağlık-Sen Yönetimi sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin çeşitli taleplerini gündeme getirdi. Özellikle üniversite hastanelerinde çalışanlar için yer değişikliği hakkı talebinde bulunuldu. Başkan Doğan, Sağlık-Sen’in Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu aracılığıyla gelen talepleri Şentürk ile paylaştı. Şentürk, bu konuda Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’ün çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Doğan, Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3+1'li sağlık profesyonellerinin becayiş hakkı ile ilgili taleplerini de dile getirdi. 3+1 sistemine göre sözleşmeli personelin dört yıl boyunca tayin talebinde bulunamadığını belirten Doğan, bu uygulamanın değiştirilmesini ve becayiş hakkının sağlanmasını talep etti. Sağlık-Sen Yönetimi, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin diğer taleplerinin yer aldığı listeyi de Genel Müdür Şentürk ile paylaştı.

Talep listesinde şu maddeler yer aldı:

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Sağlık profesyonellerinin giydiği formaların, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti olarak değerlendirilmesi.

Sağlık Hizmetleri Sınıfından olan diğer lisansiyerlerin taban ödeme katsayılarının artırılması.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ek ders karşılığı çalışanların kadrolu istihdamlarının sağlanarak mağduriyetlerinin giderilmesi.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların eğitim durumlarına göre genel idare hizmetleri kadrolarına atanması. Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu çalışanlarına verilen idari izinlere yönelik, mesai saatlerinin hesaplanmasını da içeren düzenlemeler yapılarak, resmi ve dini bayramlarda görev yapan sağlık çalışanlarının hak kayıplarının önlenmesi.

Kaynak: DHA