Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, vinç çağırarak kendi yaptırdıkları iskeleyi söktürdü.

Olay, dün saat 14.00 civarında Aksu ilçesine bağlı Kundu ve Kumköy mahallelerinin kesişim noktasındaki iskelede meydana geldi. Tur teknesi iskeleye yanaşarak uzun süre beklemeye başladı. Mahalle sakinleri, kendilerine ait iskelede uzun süre bekleyen tekne kaptanından ayrılmasını talep etti. Bunun üzerine kaptan, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi ve bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, kalabalığı sakinleştirmekte zorlandı ve teknedeki turistler tahliye edildi.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

'MAL BİZİM, SÖKECEĞİZ' İskeleye gün içinde birçok tur teknesinin gelerek uzun süre beklemesinden rahatsız olan mahalleli ile tekne sahipleri arasında tartışmalar yaşandı. Tekne iskeleden ayrılmayınca mahalle sakinleri vinç çağırarak iskeleyi sökme kararı aldı. Vinç geldiğinde iskeleye vurup "Mal bizim mi değil mi, mal bizim abi, sökeceğiz" şeklinde bağıran mahalleli, iskeleyi sökerek bu soruna çözüm buldu. Ekiplerin uzun çabalarına rağmen mahalleli, saatler süren bir mücadele sonunda dağıldı.

Kumköy Mahalle Muhtarı Mustafa Oruç, "Yeni bir yat gelmiş ve Kumköy halkına bilgi verilmiş. Kumköy Muhtarlığı olarak duruma müdahale ettik. Tekne turist taşıyormuş ve turistleri tahliye ettiler. Mahalle halkı, tekrar böyle bir durum yaşanmaması için iskeleyi söktürdü," şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: DHA