Yaklaşık 6 saat süren bir yapım sürecinden sonra 3 gün zeytinyağında bekletilen kaşıklar, satışa sunuluyor. Heper, "Kaşıklarda kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla altın oran uyguladım. Tahta kaşığın avantajlarını bildiğim için böyle bir ürün ortaya koymak istedim. Şu an oldukça talep var ve özellikle yurt dışından siparişler alıyoruz," dedi.

Osman Heper, 2018 yılında heykeltıraşlık mesleğini bırakarak yeni bir hobiye yöneldi. Zeytin ağacından kaşık yapmanın hijyenik ve kullanışlı olduğunu öğrendikten sonra, kaşıkları altın oran kullanarak tasarlamaya başladı. 6 yıl süren ev yapımı aşamasının ardından, Heper'in çocukluk arkadaşı Halit Yıldızeli de kaşık yapımını öğrenerek Sivas Zanaatkarlar Çarşısı ve Müzesi'nde atölye açma başvurusu yaptı. İki arkadaşın başvuruları kabul edilerek temmuz ayında atölye açıldı.

Kaşıkları temizlerken, bulaşık deterjanı yerine zeytinyağı ve lavanta karışımı kullanılarak dezenfekte eden Heper ve Yıldızeli, metale alerjisi olanlar için de zeytin ağacından yapılmış kaşıkları öneriyor. İki arkadaş, Kanada, Sri Lanka ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden siparişler alıyor.

Turuncu Kod Uyarısı Sonrası Gece Boyu Tedbir Aldı Turuncu Kod Uyarısı Sonrası Gece Boyu Tedbir Aldı

Heper, "Kaşıkların yapım süresi önce 8 saat sürerken, şimdi 6 saate düştü ve bu da fiyatlarını etkiliyor. Kaşıkları takım halinde üretip yurt dışına gönderiyoruz," şeklinde konuştu.

Halit Yıldızeli ise, "Bu mesleğin devamını sağlamak için böyle bir atölye kurduk. Metale alerjisi olanlar için plastik ürünlerin kanserojen etkilerinden kaçınmak amacıyla tahta takımlar hazırlıyoruz. Yurt dışından aldığımız destekler ve olumlu geri dönüşler bizi motive ediyor," dedi.

Kaynak: DHA