Ayrıca, kulübün bilançosundaki diğer borçların da ödenmesi planlanıyor. Doğan, "Bu süreç sonunda Trabzonspor'un mali yapısının büyük ölçüde güçleneceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, kulübün Bankalar Birliği’nden çıkışının sağlanmasıyla yıllık 500-600 milyon TL tutarındaki faiz yükünden kurtulacaklarını belirtti. Doğan, "Yapmış olduğumuz sermaye artırımı başvurusu sayesinde, Bankalar Birliği'nden resmi olarak çıkacak ve tüm banka kredilerimizi kapatacağız. Bu adım, kulübümüze büyük bir finansal rahatlama sağlayacak" dedi. Faiz oranlarının yüzde 55 seviyelerinde olduğu mevcut ortamda, bu süreç tamamlandığında kulübün büyük bir finansal rahatlık elde edeceğini vurguladı.

Doğan ayrıca, Trabzonspor’un bilançosundaki diğer borçların da ödeneceğini ifade etti. "KAP'ta açıkladığımız raporlar, sadece banka kredilerinden değil, diğer birçok borçtan da kurtulmak için ciddi adımlar attığımızı gösterecektir" dedi. Sermaye artışıyla birlikte kulübün öz kaynaklarının pozitife çevrileceğini belirten Başkan Doğan, "Bu süreçle birlikte, UEFA'nın Pozitif Öz Kaynak Kuralı gibi mali kriterleri de sorun olmaktan çıkaracağız" dedi.

Vergi borçlarıyla ilgili de planlarını paylaşan Doğan, "Trabzonspor, vergi borçlarına ilişkin kapsamlı bir ödeme planı yapacak. Sıfır borç politikasına doğru önemli adımlar attık. Sermaye artırımı ile kulübümüzün geleceğini güvence altına almak yolunda ciddi bir mesafe kat etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe, Derbi Hazırlıklarını Sürdürüyor Fenerbahçe, Derbi Hazırlıklarını Sürdürüyor

Kaynak: DHA