Bakanlıktan yapılan açıklamada, TOKİ'den alınan ve ödemeleri süren konut ile iş yerleri için uygulanacak bu kampanya, 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak. Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla başlayan ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar yararlanabilecek. Borcun tamamını ödeyemeyecek olan alıcılar, kalan borç bakiyesinin yüzde 25 veya daha fazlasını ödemek istediklerinde de aynı indirimden faydalanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, satış işlemlerinin yapıldığı bankaya başvurabilir ve ödenecek tutarı öğrenebilirler.

162 Bin Kişinin Faydalanması Bekleniyor

Tarım Maliyetindeki Artış Tarım Maliyetindeki Artış

Başvuru tarihi itibarıyla, borç kapatma işlemlerinin yapıldığı aya ait taksit ödemelerinin gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. Ayrıca, geçmişe dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalı. Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde, kampanyadan yararlanacak konut ve iş yeri sahiplerinin, bankaya giderken site yönetiminden alacakları 'borcu yoktur' belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamış oldukları bankalardan destek alabilecek. Kampanya tarihinin ardından gerçekleştirilecek borç kapatma ve kısmi ödemelerde indirim hakkı sağlanamayacak. Kampanyadan yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin yararlanması bekleniyor.

Kaynak: DHA