Bolat, Temmuz ayında açıklanan mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının, bir önceki aya göre 0,4 puanlık bir azalma ile yüzde 8,8 seviyesine gerilediğini belirtti. Ayrıca, istihdam edilen kişi sayısının 235 bin kişi artarak 32 milyon 712 bine ulaştığını ve istihdam oranının da 0,3 puanlık bir artışla yüzde 49,6’ya yükseldiğini vurguladı.

Bakan Bolat, genç nüfusta işsizlik oranının ise Temmuz ayında 1,0 puanlık bir düşüş göstererek yüzde 16,6 seviyesine indiğini ifade etti. 2024 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 oranındaki ekonomik büyümenin yarısının net mal ve hizmet ihracatından kaynaklandığını belirten Bolat, “Bakanlık olarak yerli ve milli üretimi desteklemek amacıyla ithalattaki haksız fiyat uygulamalarına karşı gereken önlemleri kararlılıkla almaya devam ediyoruz. İhracatımızı artırmak için verdiğimiz destekler, zayıf küresel ekonomik görünüme rağmen olumlu sonuçlar vermektedir” dedi.

Kontrollü Yıkım Sırasında 8 Katlı Binanın Çökmesi Kontrollü Yıkım Sırasında 8 Katlı Binanın Çökmesi

Bolat, 2024 yılı genelinde ihracattaki artış ve ithalattaki azalış eğilimlerinin devam etmesinin beklendiğini, işgücü göstergelerindeki bu olumlu gelişmelerin, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat öncelikleri doğrultusunda hazırladıkları programın somut sonuçlarını yansıttığını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA