Festival, çeşitli yarışmalar, sergiler, atölye çalışmaları, paneller ve ürün satış stantları ile ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, “İlk festivalimizi 18 ülkeyle başlatmıştık. Bu yıl ise 39 ülkeyi Menemen’de ağırladık. Gelecekte belki 100 ülkeyi burada göreceğiz. Bu başarı Menemen’in ve tüm hemşehrilerimizin gururudur. Her birinize teşekkür ediyorum” dedi.

6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, geniş katılımı ve çeşitli etkinlikleriyle büyük ilgi gördü. Festival, yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı etkinliklerle, çömlekçilik ve seramikçilik alanındaki önemli çalışmalara ev sahipliği yaptı. Festivalin kapanışında konuşan Başkan Pehlivan, Menemen Uluslararası Çömlek Festivali’nin sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda Menemen’in, İzmir’in ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini dünya çapında tanıtan bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Başkan Pehlivan, festivalin gelişimine katkıda bulunan çömlekçilere özel bir teşekkür sundu. "Menemen’in kırmızı toprağını eşsiz eserlere dönüştüren çömlekçilerimize, gecelerini gündüzlerine katarak çalışan emekçilere teşekkür ediyorum. Sizler bu toprakların gerçek değerlerisiniz ve katkılarınızla ilçemize değer kattınız. Her bir başarınız bizim için büyük bir gurur kaynağıdır” diye konuştu. Ayrıca, yabancı misafirlere de teşekkür eden Pehlivan, “Sizler Menemen’in kültür elçileri oldunuz. Burada yaşadıklarınızı ve öğrendiklerinizi ülkelerinize döndüğünüzde çevrenize anlatacağınızı biliyoruz” dedi.

Festivalin kapanış töreninde, Hünerli Eller Çömlek Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada, ‘Ustalar estetik dalı’ kategorisinde birinci Uğur Tokmak, ikinci Talip Yel, üçüncü Ali Buzkan oldu. ‘Ustalar estetik jüri özel’ kategorisinde birinci Ramazan Yaman, ikinci Svetlana Iliuschonac, üçüncü Veysi Polat ödüllerini aldı. ‘Ustalar teknik dalı’ kategorisinde ise birinci Oktay İde, ikinci Uğur Tokmak, üçüncü Ali Hikmet Koç oldu. ‘Amatör estetik dalı’ kategorisinde birinci Elif Kazan, ikinci Abdullah Oruç, üçüncü Büşra Kaya ödül aldı.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Festivalin sona ermesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Başkan Pehlivan, organizasyonda emeği geçen belediye çalışanlarına ve gönüllülere teşekkür etti. “Festival süresince bizimle birlikte olan herkese, özellikle de gece gündüz demeden çalışan belediye çalışanlarımıza ve gönüllülerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: DHA