İç mekanlarda internet kapsama verimliliğini artırmayı hedefleyen yarışmanın kazananları belirlendi. Uludağ Üniversitesi'nden 'Connect IT' takımı birincilik ödülünü kazanırken, Abdullah Gül Üniversitesi'nden 'AGUtech' takımı ikincilik ödülüne, Konya Teknik Üniversitesi'nden 'EfsunTek' takımı ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Dereceye giren takımlara ödüller, 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST Adana’da verilecek.

Yarışma Ayrıntıları ve Final Etabı

Şubat ayında başlayan Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması, 66 üniversiteden 191 ekibin başvurusu ile başladı. Ön başvuru aşamasını geçerek finale kalan 17 takım, kapalı mekanlarda Wi-Fi kapsamasını en üst düzeye çıkarmak için çözümler geliştirdi. Final etabı, gerçek bir ev ortamında yapılarak finalist ekipler, geliştirdikleri algoritmalarla modem için en ideal konumu belirlemeye çalıştı. Wi-Fi kapsama gücü, belirli test noktalarında yapılan sinyal ölçümleriyle değerlendirildi.

Turkcell’den Destek ve Vizyon

Okulda Yangın Merdiveninden Düşen 14 Yaşındaki Gizem, Öldü Okulda Yangın Merdiveninden Düşen 14 Yaşındaki Gizem, Öldü

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yarışma ile teknolojik çözümlerin geliştirilmesini desteklemekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Koç, "Kullanıcılarımıza daha güçlü bir internet bağlantısı sunmak ve Wi-Fi kapsamasındaki sorunlara çözümler geliştirmek için bu yarışmayı düzenledik. Özellikle betonarme binalarda Wi-Fi sinyallerinin zayıflığı gibi sorunlara dikkat çekmek istedik. Bu yarışma, yerli teknolojilerin gelişimine katkı sağlarken, gençlerin yenilikçi çözümler sunmasını teşvik ediyor" dedi.

Yarışmanın Ödülleri ve Kazananlar

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması'nda, ilk üçe giren takımlara ödüller verildi. Uludağ Üniversitesi'nden 'Connect IT' takımı birincilik ödülünü alırken, Abdullah Gül Üniversitesi'nden 'AGUtech' takımı ikinci oldu ve Konya Teknik Üniversitesi'nden 'EfsunTek' takımı üçüncü olarak ödüllendirildi. Birincilik ödülü olarak 120 bin TL, ikincilik ödülü olarak 100 bin TL ve üçüncülük ödülü olarak 90 bin TL verilecek. Yarışmanın ödül töreni, TEKNOFEST 2024'te gerçekleştirilecek.

Ayrıca, 'Wave Wireless Avengers' takımı En Özgün Yazılım Ödülü'nü, 'Vektör' takımı En İyi Sunum Ödülü'nü ve 'Dronos Link' takımı En İyi Takım Ruhu Ödülü'nü kazandı. Yarışma, teknolojik inovasyonun desteklenmesi ve gençlerin teknoloji alanında teşvik edilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: DHA