Bu yeni hat, havayolu şirketinin Avustralya'daki ilk direkt uçuş noktası olacak.

4 Aralık’tan itibaren İstanbul-Sidney seferleri haftada 4 gün düzenlenecek. Uçuşlar, Kuala Lumpur aktarmalı olarak Airbus A350-900 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek. Sidney çıkışlı ve İstanbul varışlı uçuşlar için lansman fiyatı 1489 AUD, İstanbul çıkışlı Sidney varışlı uçuşlar ise 999 USD'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Sidney, Avustralya’da Aktarmasız İlk Destinasyon Olacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sidney uçuşlarının açılışını duyurmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Sidney ile kıtada yeni bir sayfa açıyoruz. Bu yeni rota, uçuş ağımızı genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda misafirlerimize Türk Hava Yolları’nın konforunu ve misafirperverliğini sunarak, Avustralya’daki varlığımızı pekiştirecek. Sidney, Avustralya’da direkt uçuş yapılabilen ilk noktamız olacak" dedi.

Sidney, Avustralya’ya Açılan Kapı

Sidney Eyaleti Çalışma ve Turizm Bakanı John Graham, THY’nin Sidney’e gerçekleştireceği ilk uçuş hakkında, "Türk Hava Yolları’nın Sidney'e uçuş başlatması, Avrupalı gezginler için eyaletimizi tanıtacak. NSW Hükümeti, bu yeni hizmeti sağlamak için Sidney Havaalanı ve Türk Hava Yolları ile yoğun bir iş birliği yaptı. Sidney, Avustralya’ya açılan bir kapıdır ve bu yeni rota, eyaletin ziyaretçi ekonomisinin büyümesi için büyük bir potansiyel taşıyor" açıklamasında bulundu.

Avrupa’ya Seyahat İçin Önemli Bir Dönüm Noktası

Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı

Sidney Havalimanı CEO'su Scott Charlton ise, "Türk Hava Yolları'nın Sidney’e direkt uçuşları, Avrupa'ya seyahat için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu kesintisiz uçuş, şehrimizin ve eyaletimizin sunduğu güzelliklerin bir yansımasıdır. Yolcular, Aralık itibarıyla Sidney-İstanbul seferini Kuala Lumpur üzerinden deneyimleyebilecekler. Bu duyuru, Sidney ve NSW ekonomileri için büyük önem taşıyor ve uluslararası havacılığın ziyaretçi ekonomimizi desteklemedeki rolünü vurguluyor. THY'nin ilk uçuşunu ve gelecekteki hizmetlerini sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA