Olay, dün akşam saatlerinde Sucular Mahallesi'nde bir restoran önünde meydana geldi. Yol verme nedeniyle iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada, Van'dan izne gelen Uzman Çavuş Metin Denizedalan, amcası Abdurrahim Denizedalan ve karşı gruptan Mehmet Emin Şahin (56) hayatını kaybetti. Ayrıca Mesut Denizedalan, Recep Denizedalan, Veysi Denizedalan, Serhat Denizedalan, Enes B. ve Naci Şahin yaralandı. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Şüpheli Gözaltında

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Naci Şahin'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Jandarma, olay yerinde ve hastanelerde güvenlik önlemleri alarak, yeni bir olay yaşanmaması için çevrede tedbirler aldı. Çatışmada tabanca kullandığı belirlenen İbrahim Şahin gözaltına alındı.

Cenazeler Toprağa Verildi

Metin Denizedalan ve Abdurrahim Denizedalan’ın cenazeleri, morgdaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. Cenazeler, Tarsus Şehir Mezarlığı’na getirildi ve burada kılınan namazın ardından Sucular Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mehmet Emin Şahin’in cenazesi ise bugün gömülecek. Yaralı altı kişinin hastanedeki tedavileri ise devam ediyor.

Kaynak: DHA