Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor

Bu yıl ilk üçe giren katılımcılara toplamda 120 bin TL ödül verilecek. Başvurular, 30 Ağustos’a kadar devam edecek. Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Aslan, gençlerin kariyer gelişimini desteklemeyi önceliklerinden biri olarak belirterek, “Bulut Bilişim Kampı, gençlerimize yenilikçi teknolojilerde bilgi ve deneyim kazandırarak kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. Dijital dünyanın geleceğini şekillendirme şansı vererek, gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarıyor ve ülkemizin teknolojik geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Bulut Bilişim Kampı’, Türk Telekom’un genç yeteneklere teknoloji birikimini aktarmayı amaçladığı bir program. Dr. Hüseyin Aslan, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken, sadece teknoloji üretmiyoruz; aynı zamanda geleceğin teknolojilerine ve mesleklerine yatırım yaparak ülkemizi geleceğe hazırlıyoruz. Eğitim ve kariyer programlarımızla gençlere dijital geleceğin inşasında rol alma fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

İlk Üçe 120 Bin TL Ödül

Kamp süresince genç yetenekler, bulut bilişim alanında bilgi ve deneyim kazanma fırsatı bulacak. Seçilen katılımcılar, deneyim odaklı öğrenme, yenilikçi iş alanlarına dair bilgi edinme, sektör profesyonelleriyle tanışma ve akıllı beceriler üzerine eğitim alma imkanı elde edecek. Kampı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar, Türk Telekom Bulut Bilişim Kampı Katılım Belgesi alacak. Ayrıca, dereceye girenler Türk Telekom Bulut Bilişim Kampı Başarı Sertifikası ile ödüllendirilecek. Kamp sonunda düzenlenecek proje yarışmasında birinciye 60 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL ödül verilecek; toplam ödül miktarı 120 bin TL olacak.

Türkiye Genelinden Katılım

Türkiye genelinden başvurulara açık olan kamp, lisans 3., 4. sınıf veya yüksek lisans öğrencileri ile en fazla 1 yıllık tecrübeye sahip, aktif olarak staj yapmayan ve çalışmayan gençlerin başvurularına açık. Başvurular web sitesi üzerinden yapılabiliyor ve değerlendirme sürecini başarıyla geçen adaylar kampı kazanmaya hak kazanacak. Ekim ayında başlayacak ve 10 gün sürecek kamp, hem online hem de yüz yüze eğitimlerle katılımcılara teknik ve uygulama pratiğinin yanı sıra kişisel ve mesleki gelişim fırsatları sunacak.

Kaynak: DHA