Yılmaz, Ümraniye'de 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti (19) tarafından açılan ateşle başından vurularak şehit olmuştur. 

Olay, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Dudullu Polis Merkezi ekiplerince motosiklet hırsızlığından gözaltına alınan Geçti'nin karakolun bahçesinde ailesiyle görüştüğü sırada meydana gelmiştir. Şüpheli, karakoldan kaçmaya çalışırken polislerle yaşanan arbedede Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu polislerden birinin silahını almış ve ateş etmeye başlamıştır.  Yılmaz, şüpheliye karşı ateş açmış ancak Geçti'nin kurşunlarından biri Yılmaz'ın başına isabet etmiştir. 

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Sivas'a gönderilmiştir. Törende, Yılmaz'ın ailesi ve meslektaşları tarafından gözyaşları içinde uğurlanmıştır.  Olay, Türk polisinin görevleri sırasında maruz kaldığı şiddet ve tehlikeleri gözler önüne sermiştir. 

Şüpheli Yunus Emre Geçti'nin geçmişte 26 farklı suç kaydının olduğu ve polislerle yaşanan arbede sırasında silahı ele geçirip ateş ettiği bildirilmiştir.  Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için soruşturmanın devam ettiği belirtilmiştir. 

Bu üzücü olay, Türk polisinin görevlerini yerine getirirken maruz kaldığı tehlikeleri ve fedakarlıklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesi, arkadaşları ve meslektaşları için bu kayıp telafi edilemez bir kayıptır. Türk polisinin güvenliği ve toplumun huzuru için fedakarca çalışan tüm polislere minnet duyulmaktadır.

ATLAS Projesinin Önemi ve Katkıları ATLAS Projesinin Önemi ve Katkıları

Kaynak: DHA