Başkan Aydar, yapılan basın açıklamasında, bu kararın Ceyhan halkının iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. 

Siyasi yasak ile sonuçlanan dosyadaki iddianamedeki iddialara göre, tehdit edilen Aylin Atılgan da basın açıklamasına gelerek Başkan Kadir Aydar'a destek verdi. Atılgan, "Hiç öyle bir şey yok emin olun ve sonuna kadarda Kadir Aydar'ın arkasındayız. Öyle bir şey de olmadı." diyerek Başkan Aydar'ın suçsuzluğuna inandığını belirtti. 

Başkan Aydar yaptığı açıklamada, kendisine getirilen siyasi yasak kararıyla ilgili olarak adaletsiz bir yargı sürecine maruz kaldığını vurguladı. Konuşmasında dosyadaki eksikliklere ve muhalif üyenin karara koyduğu şerhe dikkat çeken Aydar, sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. 

Başkan Aydar'a CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da destek verdi. Tamburoğlu, Ceyhan halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini belirtirken, Karalar da Başkan Aydar'ın yanında olduklarını dile getirdi. 

Çocukların El Frenini İndirdiği Araç, Uçurumdan Yuvarlanıp Kanala Düştü: 2’si Ağır, 4 Yaralı Çocukların El Frenini İndirdiği Araç, Uçurumdan Yuvarlanıp Kanala Düştü: 2’si Ağır, 4 Yaralı

Sonuç olarak, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a getirilen siyasi yasak kararı, Ceyhan halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Başkan Aydar, kendisine yönelik iddianamedeki suçlamaları reddederek, sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Aydar'a CHP ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verildi. 

Kaynak: DHA