Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı

Kazada şehit olan diğer askerler Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu ile birlikte, Tokatlı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak Tokat Cumhuriyet Meydanındaki tören alanına getirildi.

İkindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, acılı aile, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, şehidin annesi Gülten Kızılateş, tekerlekli sandalyeyle törende yer aldı ve baba Tacettin Kızılateş, gözyaşları içinde oğullarının tabutunun başına gelerek helallik istedi. Anne ve babanın, tabuta sarılarak son kez fotoğrafını öptükleri anlar duygusal anlar yaşattı ve vatandaşların yüreklerini dağladı.

Tören, Doğan Kızılateş'in anısına dualar ve saygı duruşuyla sona erdi. Şehidin cenazesi, büyük bir saygı ve hüzün içinde toprağa verildi.

Kaynak: Bülten