Türkiye’nin önde gelen fıstık üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’da, yaklaşık 29 milyon fıstık ağacıyla bu yılın hasadı Esemkulu Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Vali Hasan Şıldak ve eşi, fıstık ağaçlarından olgunlaşan fıstıkları toplayarak hasada katkıda bulundu. Hasat sırasında topladıkları fıstıkları çocuklara ikram eden çift, etkinlikte renkli görüntülere sahne oldu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Vali Şıldak, asırlık fıstık ağaçlarının tescillenmesi için çalışmalar yürüteceklerini ve Şanlıurfa’nın fıstık üretiminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Şanlıurfa’nın fıstık ürünlerinin tescillenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Şıldak, "Şanlıurfa, sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, fıstık üretimi gibi ekonomik değerleriyle de öne çıkıyor. Türkiye'nin fıstık üretiminde yüzde 45 pay ile lider konumdayız ve ilimizde 45 milyon fıstık ağacı bulunuyor. Biz her zaman üreticilerimizin yanında olacağız ve onların taleplerini dinlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA