Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bitez sahilinde yapılan temizlik çalışmasında denizden 120 kilogram, kıyıdan ise 55 kilogram atık toplandı.

Bodrum Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, çeşitli ülkelerden gelen Erasmus öğrencileri kıyı temizliği yaparken, Bodrum Belediyesi'ne bağlı gönüllü dalış ekipleri de deniz tabanını temizledi. Etkinlikte Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri ekibi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların temsilcileri ve Erasmus programı kapsamında gelen öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

Toplanan atıklar, Bitez Üç Fidan Parkı önünde sergilendi. Bir kısmı farkındalık oluşturmak amacıyla parka yerleştirilen Atık Malzeme Depolama Heykeli'ne atıldı. Kalan atıklar ise geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne gönderildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, etkinlikte Erasmus öğrencilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Geldikleri ve bize destek verdikleri için hepsine teşekkür ederiz. Her zaman dediğimiz gibi, keşke bu görüntüler olmasa. Ancak maalesef oluyor, biz de temizlemeye ve insanları uyarmaya devam edeceğiz," dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, etkinliğin sürdürülebilir çevre konusuna katkıda bulunduğunu belirterek, "Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Erasmus Projemiz kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle çevre ve kıyı temizliği yaptık. Bodrum Belediyesi'ne destekleri için teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir çalışma oldu," şeklinde konuştu.

Temizlik İşleri Müdürü Serdar Kaya ise, "Amacımız farkındalık yaratmak. Bodrum'a gelen her yaştan, her milletten insanın çevre bilincini artırmak," dedi. Program, toplu fotoğraf çekimi ve Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA