Bakan Memişoğlu'nu Hatay Havalimanı'nda, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri ve belediye başkanları karşıladı. Valilik ziyaretinin ardından kentteki sağlık kuruluşlarını ziyaret eden Memişoğlu, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni inceledi. Ayrıca Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü, Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi ve 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nu ziyaret ederek sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi'nde vatandaşlarla sohbet eden Bakan Memişoğlu, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı ve ardından Defne Devlet Hastanesi'ne geçti. Burada Başhekim Uzm. Dr. Barış Kavvasoğlu’ndan hastanenin durumu hakkında bilgi aldı ve son olarak AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.

Atopik Dermatit: Doğru Tanı ve Tedavi ile Kontrol Altına Alınabilir Atopik Dermatit: Doğru Tanı ve Tedavi ile Kontrol Altına Alınabilir

1,5 Yılda 6 Yeni Hastane

Bakan Memişoğlu, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde İl Değerlendirme Sunumu öncesinde açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da 1,5 yıl içinde 6 hastane yapıldığını belirten Memişoğlu, hastane yapım çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Hatay Şehir Hastanesi'nin ihalesinin en kısa sürede yapılacağını ifade eden Bakan Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini ve bu kapsamda sağlıklı yaşam merkezleri ve aile sağlığı merkezleri kuracaklarını söyledi.

Maymun Çiçeği ve Sağlık Altyapısı

Maymun çiçeği hastalığı hakkında da bilgi veren Bakan Memişoğlu, "Covid-19 döneminde sağlık sistemimizin başarısını test ettik. Her türlü salgın ve sağlık sorunu ile başa çıkacak hem insan gücüne hem de altyapıya sahibiz. Panik yerine önlem ve planlamayla salgınların üstesinden geleceğimize inanıyoruz," dedi. Bakan Memişoğlu, kişisel hijyen ve temizlik konusunda halkı bilgilendirerek, sağlık sisteminin her türlü salgına karşı hazır olduğunu ve şu ana kadar tanı konulmuş bir maymun çiçeği hastası bulunmadığını belirtti. "Her gün, her saniye alarm halindeyiz. Eğer bir hastamız olursa da bu sorunun üstesinden gelebileceğimizi bilmenizi istiyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA