Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Evde yapılan aramalarda minderlerin altında 2 çelik yelek de bulundu. Kendini husumetlilerinden korumak için silah ve yelekleri bulundurduğunu belirten Halil K. (33) tutuklandı.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Yeşiloba Mahallesi'ndeki bir evde çok sayıda ruhsatsız silah olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Operasyon kapsamında evin bahçesinde metal dedektörü kullanarak arama yapan polis, toprağa gömülü bir bölgeyi tespit etti. Dedektörün tepki verdiği noktada yapılan kazıda, 7 ruhsatsız tabanca, 12 şarjör ve 73 mermi bulundu. Evdeki diğer aramalarda, minderlerin altında 2 çelik yelek ile bir kurusıkı tabanca da ele geçirildi. Operasyonda Halil K., Ozan B. ve Ramazan U. gözaltına alındı.

Sorgusunda Halil K., "Çok sayıda husumetim var. Bu silahları ve çelik yelekleri kendimi korumak amacıyla bulunduruyorum" şeklinde ifade verdi. Diğer şüpheliler ise silahlarla herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını öne sürdü. Halil K., adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanırken, Ozan B. ve Ramazan U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen silahlar ise incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

Kaynak: DHA