Ancak Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanlarımızla istişare ettikten sonra hareket edeceğiz. Siyasette geri dönüşümüz yok; egemen eşitliğimiz ve devletimizin teyit edilmesi şartıyla müzakere masasına oturacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Bartın Valiliği'ni ziyaret ederek protokol üyeleriyle selamlaştı ve valilik anı defterini imzaladı. Şehit mezarlarını ziyaret eden Tatar, okunan Kur’an tilavetini dinleyip dua etti.
'Kıbrıs Türkü Türkiye'nin Desteğiyle Başarıya Ulaştı'
Bartınlı iş insanlarıyla yaptığı toplantıda Kıbrıs’ın ekonomisini güçlendirmek ve refahı artırmanın öncelikli görevleri olduğunu ifade eden Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 144 ülkeden öğrenci bulunduğunu ve turizm sektörünün büyümekte olduğunu belirtti. Turizm kapasitesinin önümüzdeki yıllarda artacağına işaret eden Tatar, Kuzey Kıbrıs'ın eğitim ve turizm alanlarında bir cazibe merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kıbrıs Türklerinin Türkiye’nin desteğiyle bu başarıyı elde ettiğini vurguladı.
'Devletimizin Teyit Edilmesiyle Müzakere Masasına Oturacağız'
Türkiye’nin iki devletli çözüm önerisinin dünya tarafından ciddiye alındığını belirten Tatar, “Kıbrıs Türklerinin kendi başlarına bu çözümü istemesi yeterli olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle bu konu dengeleri değiştirmiştir. Birleşmiş Milletler, Eylül ayında masaya oturtmak için büyük bir beklenti içindeymiş. Ancak müzakere masasına oturabilmemiz için egemen eşitliğimizin ve devletimizin teyit edilmesi gerekmektedir. Bu teyit sağlanırsa, ambargoların kalkmasıyla müzakerelere başlanabilecektir” dedi.
Tatar, Bartın ziyaretinin ardından Bolu'nun Mengen ilçesine geçti. Mengen’de, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Tatar, Başkan Vural Turan ile aşçılık üzerine sohbet etti. Mengenli bir aşçı önerisi isteyen Tatar’a, aşçı ceketi hediye edildi. Tatar, Mengen Kaymakamlığı'na geçerek anı defterini imzaladı.