Özel, "31 Mart'ta millet doğru kararı verdiyse ve bu karardan memnunsa, gelecek yıl Kasım ayı seçim için son tarihtir. Tayyip Bey’in vatandaşları rahatlatması ve seçim gününü açıklaması gerektiğini düşünüyorum. Bir yıl boyunca, bu milleti mevcut çıkmazlardan nasıl kurtaracağımızı anlatmamız lazım. En büyük hakem kararı versin" dedi.

Özgür Özel, Erdoğan’ın söylemlerini eleştirerek, "Erdoğan'ın söylediklerini ben anlıyorum ama Türkiye'de kimse anlamıyor. Erdoğan’ın tek derdi kutuplaşma ve gerginlik yaratmak, böylece siyasi düşüşünü engellemek. Eski kavgalara geri dönerek sürekli yeni gerginlikler üretmeye çalışıyor. Gezi olaylarına geri dönüyor, ama özür dileme konusunda sessiz kalıyor. Bizim amacımız kucaklaşmak ve vatandaşın gerçek sorunlarını konuşmak" ifadelerini kullandı.

Özel, İzmir’deki başarılarını özetleyerek, "İzmir’de 31 aday gösterdik ve 29’unu belediye başkanı olarak seçtik. Bu sonuç, vatandaşın bize hizmet ve sorunlarını çözme beklentisini net bir şekilde gösteriyor. Ancak bazıları bu başarıları küçük görmeye çalışıyor ve gerginlik çıkarmak istiyor. Biz, vatandaşın derdine eğilerek çalışıyoruz. 31 Mart'ta nasıl vatandaş doğru bir karar verdiyse, aynı şekilde seçim tarihiyle ilgili karar da vermelidir" dedi.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Özgür Özel, AK Parti’yi eleştirerek, "Bu ülke iktidardan icraat, muhalefetten ise hizmet istiyor. Biz gece gündüz çalışıyoruz. AK Parti ise kavgaya odaklanmış. Bu kavga dönemi bitti. Şimdi geçmişten gelen tartışmaları geride bırakıp, vatandaşın ekmek kavgasına odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.

Özel, Hulusi Akar’ın açtığı tazminat davasıyla ilgili olarak da, "Hulusi Akar, geçmişte bu konuları Meclis'te de duymuştu. Mahkemede beyanlarımın doğruluğu kanıtlandı. Eğer gerçekten haklıysa, daha büyük bir dava açsın. O dönemin parasıyla açılan dava bugün 2,5 milyon liraya denk geliyor. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ispatlanmıştır ve bir kez daha ispatlanacaktır" dedi.

Özetle, Özgür Özel, seçim tarihini belirleme çağrısında bulunarak, vatandaşın sorunlarına çözüm getirme vurgusu yaptı ve geçmiş tartışmaları geride bırakma gereğine dikkat çekti.

Kaynak: DHA