Ayrıca, ülkemizin hava savunma silahlarının geliştirilmesine önemli katkılarda bulunarak, medeniyetimizin ve milletimizin sesinin dünyada daha güçlü bir şekilde duyulmasına vesile olacaklar" şeklinde konuştu.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde, Roketsan'ın ev sahipliğinde Tuz Gölü'ndeki Hisar Atış Alanı'nda 9 Eylül'de başlayan 'Roket Yarışları' devam ediyor. 16 Eylül’de sona erecek yarışların bugünkü etabını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci izledi.

'GÖKLERDEKİ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TEMİNATI'

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Selçuk Bayraktar, bu yıl düzenlenen yarışmalara 900'den fazla takımın katıldığını belirtti ve şunları ekledi: "2018 yılında Roketsan ile ilk adımlarını attığımız bu yarışmaların başarılı olup olmayacağı konusunda bazı endişelerimiz vardı. TEKNOFEST’in kalbi bu yarışmalarda atıyor ve roket yarışmaları da bu etkinliklerin en heyecan verici olanı. Dünya üzerinde sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer bir yarışma yapılıyor. Bu yarışmalar, ülkelerin uzay çalışmalarının ilk tohumlarının atıldığı platformlar olarak kabul ediliyor. Biz de bu amaca ulaşmak için ülkemizin 'Milli Uzay Programı'nı desteklemek ve göklerdeki bağımsızlığımızı sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemeye başladık."

'GURUR DUYUYORUM'

Bayraktar, gençlerin çabalarının Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağladığını belirterek, "Finale kalan 80 takımımız, burada büyük bir özveri ve emekle roketlerini ateşliyor. Aksaray’da, Tuz Gölü’nde, geniş bir düzlüğün ortasında, ülkemize dair hayallerini ve tutkularını bir araya getirerek birkaç saniyelik bir uçuş için roketlerini ateşliyorlar. Bu gençler, ülkemizi yüksek irtifalara taşıyarak, ülkemizin tam bağımsız yarınları için büyük bir adım atıyorlar. Bu takımın bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğumu ve ülkemizin geleceği için büyük çaba sarf eden bu kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Gençlerimiz, ülkemizin hava savunma sistemlerini geliştirecekler ve medeniyetimizin sesini dünyaya daha güçlü bir şekilde duyuracaklar" dedi.

Konuşmaların ardından finale kalan 80 takımın hazırladığı roketler, geri sayımın ardından gökyüzüne fırlatıldı.

Kaynak: DHA