Dünya Temizlik Günü'nde 750 Kilo Atık Toplandı Dünya Temizlik Günü'nde 750 Kilo Atık Toplandı

Antalya'daki balayı dönüşünde gözaltına alınan çifte, 'Kabahatler Kanununa Muhalefet' suçundan her biri için 4'er bin lira ceza uygulandı.

24 Ağustos’ta Yalova’da yapılan düğün sırasında, gelin D.K. ve damat M.K. araçlarından tabancalarla rastgele havaya ateş açtı. Damat direksiyonu kullanırken, gelin tabancayı iki eliyle tutarak ateş etti. O anlar, cep telefonlarıyla görüntülendi.

Valilikten Açıklama Geldi

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis, gelin ve damadı tespit etmek için harekete geçti. Yalova Valiliği, konuya ilişkin olarak “Kadıköy beldesinde 24.08.2024 tarihinde saat 15.00 sıralarında damat M.K. ve gelin D.K.’nin düğün konvoyunda tabancalar ile havaya ateş ettikleri, sosyal medya ve haber sitelerinden tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, il dışında oldukları belirlenen şahıslar hakkında Genel Güvenliği Tehlikeye Sokmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından adli ve idari işlemler yapılmıştır. Halkımızın güvenliği için bu tür eylemlerle mücadelemiz devam edecektir” şeklinde bilgi verdi.

Balayı Dönüşü Gözaltı ve Cezalar

Balayı sırasında Antalya'da oldukları öğrenilen çift, tatil dönüşünde gözaltına alındı. ‘Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ ve ‘Kamu güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçlarından işlem yapılan çift, kurusıkı tabanca ile ateş açtıklarını ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini belirterek pişman olduklarını ifade etti. Savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.K. ve D.K.’ya 'Kabahatler Kanununa Muhalefet' suçundan en üst miktar olan 4’er bin lira ceza kesildi.

Kaynak: DHA