Manş Denizi'ni geçerek bu başarıyı elde eden ilk otizmli birey olmayı hedefleyen Tunca, heyecanlı ve hazır olduğunu belirtti. "Manş Denizi'ni geçince Türk bayrağını dalgalandıracağım" dedi.

Tuna Tunca, açık su yarışlarında kendi yaş grubunda önemli başarılar elde etti. 23 Haziran’da, antrenörü Mert Onaran ile birlikte, İtalya'nın Capri Adası'ndan Napoli'ye kadar olan 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçti. Daha önce İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçen Tunca, ayrıca Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek bu alandaki ilk otizmli birey oldu. Şimdi de Manş Denizi'ni geçme yolunda büyük bir adım atacak.

Manş Denizi'nde İlk Otizmli Sporcu Olma Hedefi

Tunca, 10-15 Eylül tarihleri arasında, su sıcaklığının 14-18°C arasında değiştiği Manş Denizi'nde yüzmeye başlayacak. Annesi Gülnur Tunca, son beş yıldır Tuna'nın Manş Kanalı geçişine hazırlık yaptığını ve artık hedefe oldukça yaklaştıklarını ifade etti. "Bugün İngiltere'ye gidiyoruz. Hava koşullarına bağlı olarak her şey yolunda giderse Tuna, 10-15 Eylül tarihlerinde İngiltere’den Fransa'ya yüzmeye başlayacak. Bu, Manş Denizi'ni geçişini tamamlayan ilk otizmli sporcu olacak" dedi.

Yoğun Hazırlık Süreci

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Gülnur Tunca, Tuna’nın başarılı bir geçiş için yoğun bir hazırlık sürecinden geçtiğini anlattı. 36 kilometrelik Capri-Napoli Ultra Maraton Yüzme Yarışı’nda antrenörü Mert Onaran ile ikili takım olarak yarıştı ve tekne takibini tecrübe etti. Manş Denizi için son bir yıldır sıkı bir hazırlık süreci geçiren Tuna, vücudundaki yağ oranını artırmak için özel bir diyete girdi ve İzmir'in sıcaklarından adaptasyon sağlamak amacıyla buz küvetine girdi. Şu anda istediği yağ oranına ulaştı ve 25 kilometrelik deniz antrenmanını tamamladı.

Tuna Tunca, "Manş Denizi geçişi için hazırım. Antrenörüm ve annemle İngiltere'ye gitmek için bugün yola çıkıyoruz. Çok heyecanlıyım ve hazırım. Manş Denizi'ni geçince Türk bayrağını dalgalandıracağım" dedi.

Kaynak: DHA