Bu kapsamda gözaltına alınan 24 şüpheliden biri olan Nevzat B.’nin ifadesi ortaya çıktı. Nevzat B., Salim Güran’ın kendisine Narin’in cesedini saklaması için 200 bin lira teklif ettiğini belirtti. İfadesinde, Salim Güran’ın kendisine battaniyeye sarılı bir şeyi gösterdiğini ve "Bunu yok edeceksin" dediğini aktaran Nevzat B., “Battaniyeye sarılı cesedi alıp çuvala koyduk. Salim Güran, Eğertutmaz Deresi’ni işaret ederek ‘Oraya götür’ dedi. Çuvalı bir taşla kapattım ve üzerine bir taş koydum” şeklinde konuştu.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolduktan sonra, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde, taşla gizlenmiş halde bulunmuştu. Güran’ın cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi. Soruşturma kapsamında Nevzat B.’nin, 2 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra otomobilinde yapılan incelemeler sonucu tutuklandığı bildirildi. Nevzat B., ifadesinde, Salim Güran’ın kendisine cesedi saklaması için 200 bin lira teklif ettiğini ve olayın ayrıntılarını şu şekilde açıkladı:

“21 Ağustos’ta Bağlar ilçesi Çarıklı Mahallesi’nde yeni bir evin elektrik tesisatıyla ilgileniyordum. Öğle saatlerinde, köyün muhtarı Salim Güran’ı aradım ve içme suyumuzun akmadığını söyledim. Salim Güran bana arızayı bildireceğini söyledi. Daha sonra evimden çıkarken, Salim Güran’ın aracını gördüm. O araçta bana battaniyeye sarılı bir cesedi gösterdi ve ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. İkimiz de bu cesedi çuvala koyduk. Salim Güran bana 200 bin lira vereceğini söyledi” dedi.

Salim Güran’ın kendisine cesedi dere kenarına bırakmasını söylediğini belirten Nevzat B., çuvalı dere kenarına bıraktıktan sonra üzerine bir taş koyduğunu ve ardından bölgeden ayrıldığını ifade etti. Nevzat B., Salim Güran’ın jandarma ile birlikte arama çalışmalarına katıldığını da belirtti ve "Jandarmayla birlikte yapmacık olarak arama yapıyordu. O sırada cesedi sakladığımı itiraf etmem gerektiğini biliyordum ama korktuğum için bunu yapamadım" dedi.

Nevzat B., Salim Güran’ın cesedi kendisine getirmesi ve ortadan kaldırmasını istemesinin, Salim Güran’ın Narin’i kendisinin öldürmediğini düşündüğünü gösterdiğini belirtti. Nevzat B., Salim Güran’ın neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini ancak sosyal medyada Salim Güran’ın babası Arif Güran’a büyük bir acı yaşatacağını söylediğini ve bu konuda köyde söylentiler olduğunu aktardı. Olayla ilgili soruşturma ve davanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: DHA