Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Konuşmasında, son yerel seçimlerde yürütülen politikalar ve kampanyalara atıfta bulunan İmamoğlu, "O dönem, vaatlerimizi halkımıza sunduk ve seçmenlerimiz bizi tercih etti. CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olduğunu halkımız ilan etti" dedi.

İmamoğlu, parti programı sürecinin önemine dikkat çekerek, "Dün itibariyle başlattığımız parti programı sürecini çok önemsiyorum. Programın 8-10 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Bu süreçte sadece Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri değil, milletimizi temsil eden tüm kurumlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yeni programı oluşturacağız ve bunu milletimize ayrıntılı bir şekilde anlatacağız" şeklinde konuştu.

CHP'nin kuruluşunun 101'inci yıl dönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törende, İmamoğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de yer aldı. Törende, anıta çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İmamoğlu'nun konuşması yapıldı.

İmamoğlu, konuşmasında CHP'nin kuruluş yıl dönümünün dünya çapında eşsiz bir örnek olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101 yılı dolayısıyla kutlamalar yapıyoruz. Parti, Kurtuluş Savaşı sırasında halkın iradesinin organize olduğu bir örnek teşkil ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum. CHP 101 yıl boyunca dimdik ayakta kaldı" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca halkın hizmetinde değil, aynı zamanda Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve sosyal adaletin savunucusudur" diyen İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük beklentiler var. Ülkemizi demokrasiye, adalete ve refaha kavuşturmak için hep birlikte çalışmalıyız. Herkesin özgür ve eşit yaşadığı güçlü bir ülke inşa etmek, Cumhuriyet Halk Partililerin görevleri arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, partinin kapılarını geniş bir kitleye açılması gerektiğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapılarını 86 milyon insanımıza açın. Bu milletin ihtiyacı olan Cumhuriyet Halk Partisi anlayışına uygun düşünceleri bu dönemde ortaya koymalıyız" dedi.

Son olarak, İmamoğlu, "Geçmişteki parti içi tartışmaları bir kenara bırakıp, milletin hizmetinde olmalıyız. Her adımımızın ve sözümüzün bizi iktidara daha da yakınlaştırıp yakınlaştırmadığını düşünmeliyiz. İktidar yolculuğunun en çalışkan neferi olacağımı taahhüt ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm geçmiş genel başkanlarımıza minnetle anıyor, Sayın Özgür Özel'e başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni yüzyılında milletimize ve ülkemize nice güzel yıllar diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA