Şu ana kadar 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda tarama yapıldı.

Olay, 21 Ağustos'ta Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursundan çıkan Narin Güran, evine dönmeyince ailesi ilk olarak kendi imkânlarıyla arama yaptı. Köylülerle yapılan arama da sonuç vermeyince Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarmaya başvurdu. Hemen ardından Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi ve diğer destek birimleri bölgeye gönderildi.

Arama çalışmalarına helikopterlerle havadan destek verildi. Narin'in kaybolduğu saatte yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı ve çevredeki evler ile köye giriş yapan araçlar incelendi. 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Narin'in ailesine gösterildi ancak terlik numarasının Narin'in numarasıyla uyuşmadığı belirtildi.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de elde edildi. 21 Ağustos saat 15.15'te okulda çekilen görüntülerde, Narin'in arkadaşlarıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak evine doğru yola çıktığı görüldü.

Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti Kayseri'de Forklift Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti

25 Ağustos'ta, Narin'in kaybolduğu patika yolun 50 metre ilerisindeki kayalıklarda kan lekeleri tespit edildi. Jandarma, kan lekelerinin Narin'e ait olmadığını, mahalledeki bir çocuğun burun kanamasından kaynaklandığını açıkladı.

Narin'in en son görüldüğü bölgede, arkadaşlarından iki tanesiyle yapılan canlandırma çalışmasında, çocuklar Narin’in son görüldüğü yeri jandarmaya gösterdi. Ayrıca, Narin’in ailesinin evi ve çevresindeki 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama yapıldı.

Su seviyesinin düşürüldüğü sulama kanalında JAK ve AFAD dalgıçları tarafından yürütülen çalışmalar, 20 kilometrelik kanal boyunca genişletildi. Ekipler, mısır ve pamuk tarlalarında da arama yaptı. Şimdiye kadar 7 iz takip köpeğiyle 11 bin dönümden fazla alan tarandı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak: DHA