Etkinlikte, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edilirken, Filistin'e destek mesajları verildi.

Yürüyüş, Fatih Camii önünden başlayarak Edirnekapı'da sona erdi. Katılımcılar, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Katil İsrail iş birlikçi ABD", "Nehirden denize özgür Filistin", "Gazze halkı yalnız değildir" sloganları atarak ve tekbirler getirerek yürüdü. Çevredeki vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi.

Edirnekapı'da sona eren yürüyüşün ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Tilavetin ardından Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür bir konuşma yaptı. Songür, İsrail'in Gazze'ye ulaşılamaz olduğu yönündeki medya algısını yalan olarak nitelendirerek, Gazze'ye deniz yoluyla ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti. Özgürlük Filosu'nun çeşitli engellemelerle karşılaştığını ifade eden Songür, İsrail'in uluslararası anlaşmalara uymadığını vurguladı. Songür, “İsrail, insan hakları anlaşmalarına mı uyuyor? İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kınamalarına mı uyuyor? Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin raporlarına mı uyuyor?” diyerek İsrail’in uluslararası anlaşmalara aykırı hareket ettiğini belirtti.

Eğitimci Yazar Cemal Yılmaz da konuşmasında, "Gazze demek, Filistin demek, boyun eğmeyen bir duruş demektir. Zalimler, Gazze'ye bomba yağdırıyor. İbadethane, hastane, okul demeden her yeri yıkıyorlar. Ama Gazzeli müminler dimdik ayaktalar. Vazgeçmiyorlar, Gazze'yi terk etmiyorlar" dedi.

Uluslararası Özgürlük Filosu Üyesi Suheyb Ferhat ise yürüyüşün ardından Filistin davasının unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Filistin davasını aklınızdan ve kalbinizden çıkarmayın. Bugün buradan gittikten sonra da Filistin için bir şeyler yapmaya devam edin” şeklinde konuştu.

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Yürüyüş, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: DHA