Olay, kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Narin Güran'ın, Kur'an kursundan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi ve köylüler arama yapmaya başladı. Yapılan aramalar sonucunda, 21 Ağustos'ta jandarmaya başvuruldu. Geniş çaplı arama çalışmaları sonunda Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin Muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracında yapılan DNA testleri, Narin'in kıyafetlerinde bulunan DNA örnekleriyle örtüşünce, 2 Eylül'de çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Narin Güran'ın cesedi, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Cenaze, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldıktan sonra Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi. Ön otopsi raporunda, ölüm şekli ve zamanı belirlenemediği bildirildi.

Soruşturma kapsamında, Narin'in cenazesini amcası Salim Güran’ın 200 bin lira teklif ederek dereye gizlettiğini itiraf eden sıvacı Nevzat Bahtiyar da tutuklandı. Ayrıca, Narin'in 2009 yılında ölen ablası Tülin Güran'ın ölümüne dair de bir soruşturma başlatıldı. Bağlar Kaymakamlığı, Salim Güran'ı görevden uzaklaştırarak yerine birinci aza muhtar olarak geçici görevlendirme yaptı.

Soruşturma sürecinde 24 şüpheli gözaltına alınırken, 23 kişinin jandarmadaki sorgularının devam ettiği ve adliyeye sevk edileceği bilgisi verildi.

Kaynak: DHA