Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Bugün idam çağrısı yapan partiler ve milletvekilleri, 2018’de bu teklife imza atmayarak samimiyet testinden geçemediler" dedi.

Destici, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yorumda bulundu. "İlk günden beri sağ bulunmasını umduk, ancak maalesef evladımız vahşice katledilmiş. Bu olay hukuk süreciyle detaylıca araştırılıyor. Aile üyelerinin de işin içinde olması, bu konunun Türkiye’nin gündemine alınması gerektiğini gösteriyor" diye konuştu.

Irak'ın kuzeyinde terör saldırısı sonucu şehit olan piyade üsteğmen Ömer Fatih Ayar’a da rahmet dileyen Destici, "Şehit haberleri bizi derinden sarsıyor, evimizden bir cenaze çıkmış gibi hissediyoruz. Ancak bu sorunu sadece duygularla çözmemiz mümkün değil. Terör eylemlerinin sadece iç dinamiklerden kaynaklanmadığını biliyoruz. PKK'nın dış destek olmadan varlık gösteremeyeceği açıktır" dedi.

Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Orta Doğu'da yaşanan olaylar, Osmanlı'nın toprak kaybına yol açan süreçten günümüze kadar olan çatışmaları açıklayamaz. Irak ve Suriye’nin kuzeyi, İran’ın kuzey batısı ve Türkiye’nin güneydoğusunu kapsayan bir terör devleti kurulmaya çalışılıyor. PKK'nın şehir yapılanmaları ve eylemleri artık gizlenmiyor. Devlet bütçesinden, PKK'nın talimatıyla kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti'ne savaş açmış siyasi partiye her yıl 100 milyonlarca lira aktarılıyor."

Destici, terörle mücadelede daha etkili bir yaklaşım gerektiğini vurgulayarak, bu konuda hükümetin ve ilgili kurumların daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA