Dağıtım töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eşitlik ve adalet duygularını zedelemeden en üst seviyeye çıkarmalıyız. Her çocuğumuza eşit eğitim fırsatları sunmalıyız" dedi. İmamoğlu, "Üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bu, çocuklarımıza olan borcumuzdur, lütuf değil. Size hakkınız olanı veriyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İBB, 2019 yılından bu yana ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye seti desteği sunuyor. Bu yıl, İBB Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen setler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıf öğrencilerine dağıtılacak. İçerisinde okul çantası, defterler, resim malzemeleri, kalem çeşitleri ve diğer kırtasiye ürünleri bulunan setlerin dağıtımı Bayrampaşa Mustafa Itri İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılan törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu da eşlik etti.

Evinde 250 Gram Esrar ve 153 Kök Hint Keneviriyle Yakalandı Evinde 250 Gram Esrar ve 153 Kök Hint Keneviriyle Yakalandı

İmamoğlu, konuşmasında eğitim konusunun ülkenin en önemli meselesi olduğunu vurgulayarak, "Eğitim, bu vatanın temel taşıdır. İyi bir sporcu, bilim insanı, sanatçı olmanın yolu eğitimden geçer. Cumhuriyetin ilk anlarından itibaren eğitime büyük önem verilmiştir" dedi. İmamoğlu, öğretmenlere olan borcunu, eğitim hizmetleri ile ödeyeceğini belirtti ve "Eğitimde eşitlik, Cumhuriyetin temel felsefesidir. Her çocuğumuzun eşit haklara sahip olması gerekir" şeklinde konuştu.

İBB, bu yıl 15 bin 772 ilkokul, 14 bin 229 ortaokul ve 9 bin 999 lise öğrencisine toplamda 40 bin kırtasiye seti verecek. 2019'dan bu yana toplam 164 bin 350 öğrenciye kırtasiye desteği sağlanmış olacak. İmamoğlu, "Öğrencilerimiz için eşit koşullarda eğitim sağlamak bizim görevimizdir. Her çocuğun eğitim hakkını korumak ve geliştirmek için çalışıyoruz" diye ekledi.

Kaynak: DHA