Muratpaşa'nın en büyük eğitim kurumu olan bu kreşler, hem erken yaş eğitimine hem de gençlik ve meslek kurslarına ev sahipliği yapıyor.

Demiryürek’ten Vali Masatlı’ye Veda Ziyareti Demiryürek’ten Vali Masatlı’ye Veda Ziyareti

Çağlayan, Ermenek, Dutlubahçe, Konuksever ve Soğuksu mahallelerinde bulunan kreşlerde, yeni eğitim yılına yönelik hazırlıklar uzun bir süredir devam ediyordu. Kreşlerde ilk ders zili çaldı ve çocuklar, güne kahvaltı ile başladı.

Kreşlere devam eden veliler, belediyenin sunduğu eğitim hizmetlerinden memnun olduklarını belirtiyor. Çağlayan Mahallesi'ndeki kreşe çocuğunu 2 yıldır gönderen Şahika Şahin, öğretmenlerin ilgili ve destekleyici olduğunu, bu sayede çocuğunun alışma sürecinde sorun yaşamadığını ifade etti. Şahin, kreşin ekonomik ve verimli olduğunu da vurguladı.

Mustafa Tutal, 4 yaşındaki kızını belediye kreşine göndermeye karar verdiğini ve çevresinden aldığı olumlu yorumlar üzerine bu kararı aldığını söyledi. Özel kreşlere kıyasla daha ekonomik bir eğitim sunduklarını belirten Tutal, çocuğunun çeşitli aktivitelerle eğlenceli zaman geçirdiğini aktardı.

Muratpaşa'daki kreşler, 580 öğrenci kapasitesi ile hizmet veriyor. Çocuklar, çeşitli oyun ve etkinliklerle hem el becerilerini hem de sosyal yeteneklerini geliştiriyor.

Kaynak: DHA