Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı

Yapılan çalışmalarla yeşil alan toplamı 349 bin 847 metrekareden 770 bin 981 metrekareye çıkarıldı. Bu artış, 59 futbol sahası büyüklüğündeki 421 bin 134 metrekarelik yeni yeşil alanın Muğla'ya kazandırılmasıyla sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Muğla'nın 13 ilçesinde yol, peyzaj, park ve yeşil alan projelerini sürdürüyor. İl genelinde çocukların oyun oynayabileceği parklar ve yeşil alanlar inşa ederken, refüj ve kavşakları da yerel üretim kooperatiflerinde kadınların ürettiği çiçeklerle süslüyor. Ayrıca, altyapı yatırımları kapsamında kurulan arıtma tesislerinden elde edilen arıtma suları, yeşil alanların sulanmasında kullanılarak su tasarrufu sağlanıyor. Menteşe ilçesindeki yeşil alanların yüzde 90'ı, Atık Su Arıtma Tesisi'nden elde edilen geri dönüşüm suyuyla sulanıyor. Diğer ilçelerde de arazözlerle sulama yapılan alanlarda geri dönüşüm suyu kullanılarak su tasarrufu sağlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, suyun daha az kullanıldığı kurakçıl peyzaj uygulamalarına da öncelik veriyor. Bu yöntemle, yörenin bitkileri ve doğal taşlarla düzenlemeler yapılıyor. Şu ana kadar 9 bin metrekarelik alanda kurakçıl peyzaj uygulamaları gerçekleştirildi ve yeni projelerde bu uygulamaların il genelinde devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: DHA