Bakan Güler, "Türkiye, tarihi ve stratejik konumuyla dünya çapında etkili bir ülke konumundadır. Geçen hafta Aksaz Tersanesi ve Gölcük'teki denizaltı havuzunun açılışını yaparken, akaryakıt gemimizi de hizmete aldık. Yerli ve milli savunma sanayimizle ordumuzu donatmayı sürdürüyoruz ve nitelikli personel yetiştirmek için eğitim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Yalova Valisi Hülya Kaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve diğer yetkililerle birlikte mezun olan öğrencilerin aileleri de hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Bakan Güler, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, mevcut güvenlik ortamının dinamiklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu dönemdeki rolünü vurguladı.

Güler, "Günümüz güvenlik ortamı, politik, askeri ve sosyal gelişmelerle yeniden şekilleniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu dönemde son bir asrın en yoğun dönemini geçiriyor. Deniz Kuvvetlerimiz, vatanımızın haklarını kararlılıkla korumak ve Türk bayrağını denizlerde dalgalandırmak için büyük bir özveriyle çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Konuşmasında, denizaşırı görevlerin önemine de değinen Bakan Güler, "Katar’dan Somali’ye, Libya’dan Hint Okyanusu'na kadar çeşitli denizaşırı görevlerde bulunan Deniz Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Türk donanması, tarih boyunca pek çok bölgede etkili olmuş ve günümüzde de yüksek teknolojiye dayalı yetenekleriyle öne çıkmaktadır" dedi.

Güler, mezun olan astsubaylara da tavsiyelerde bulunarak, "Sizler, Türk donanmasının büyük bir geleneğinin temsilcilerisiniz. Görevlerinizde en iyisini yapmaya çalışın, sürekli öğrenmeye açık olun ve hedeflerinize odaklanın. Eğitim ve bilgi, görevlerinizde size büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

Tören, 8 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 8 Libya ve 8 Senegal vatandaşı olmak üzere toplam 496 öğrencinin diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA