Saydam, cinayetle ilgili olarak kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, bu olayın üzerine yıkılmaya çalışıldığını belirtti. "Eğer böyle bir suç işlemiş olsaydım, adliyeye gelip cezamı ödemezdim" dedi.

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 5 Eylül 2023'te metruk bir binada tabancayla vurulmuş olarak bulunan Aşkın Kaya'nın ölümü, polis tarafından araştırıldı. Kaya'nın kardeşi Emrah Kaya'nın, 8 Haziran 2022'de arkadaşı Kadir Tunç'un Muhammet Saydam'ı öldürmesiyle bağlantılı olarak tutuklu olduğu belirlendi. Bu durum, Aşkın Kaya'nın da bu cinayet nedeniyle hedef olmuş olabileceği ihtimalini doğurdu. Polis, Kaya'nın öldürüldüğü bölgedeki 1000 saatlik kamera görüntülerini inceledi ve Yasin Saydam'ın bölgede olduğunu tespit etti. Takibe alınan Saydam'ın Kocaeli'ye kaçtığı anlaşıldı ve yapılan operasyon sonucunda Yasin Saydam ile ona yardım ettiği belirlenen C.S. (36), B.S. (26), M.Ş.U. (27) ve A.S. (20) yakalandı. Saydam cinayet şüphelisi olarak tutuklanırken, diğer sanıklar serbest bırakıldı.

Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasına, tutuklu sanık Yasin Saydam ve tutuksuz sanıklar C.S. ve M.Ş.U. katıldı. Öldürülen Aşkın Kaya'nın yakınları ve tarafların avukatlarının da bulunduğu duruşmada, cesedi bulan tanık H.T. dinlendi. H.T., cesedi bulmadan önce silah sesleri duyduğunu, ancak sanıklarla herhangi bir husumetinin olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

Savcı, sanığın tahliye halinde kaçma riskinin bulunduğunu belirterek tutukluluğunun devamını talep etti ve mütalaasını hazırlamak için dosyayı taraflara gönderdi. Katılanlardan Gül Kaya, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve Aşkın Kaya'nın telefonunun araştırılmasını istedi. Nuran Durdu ise gerçek suçluların bulunmasını talep etti.

Yasin Saydam'ın avukatı Ali Şimşek, müvekkilinin suçu işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını söyledi. Otopsi raporuna göre, Aşkın Kaya'nın ölüm saatinin 21.00-21.30 civarında olduğunu belirten Avukat Şimşek, müvekkilinin kamera kayıtlarına göre bu saatten sonra sokağı geçtiğini ve olayla ilgili hiçbir somut delil bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Yasin Saydam'ın yurt dışına gitmemiş olmasının suçsuzluğunu gösterdiğini savundu. Saydam, suçlamaları kabul etmeyerek, "Ağabeyimi öldüren kişi Kadir Tunç'tur. Suçsuz yere yargılanıyorum ve bu olayın üzerime yıkıldığını düşünüyorum" dedi.

Tutuksuz sanıklar C.S. ve M.Ş.U. da suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Yasin Saydam'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: DHA