Ezgi pözdemir, bilirkişi heyetinin "Kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında etkisi yoktur" şeklindeki raporunun hukuki ve etik açıdan sorunlu olduğunu belirterek, heyet üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu ve bilirkişilikten ihraç edilmesi için Bölge Bilirkişi Kurulu'na başvurdu.

Olay, 21 Şubat 2023'te, zemin katındaki bir pastanede kolon kesilmesiyle dikkat çeken ve 35 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilişkilendirilen davada, bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor, kamuoyunda büyük tepki topladı. Raporda, binanın yıkılmasında kesildiği iddia edilen kolonun etkisinin olmadığı belirtilirken, müteahhit Yakup Aktaş ve 12 yıl önce ölen statik proje müellifi Kemal Türkarslan asli kusurlu olarak gösterildi. Diğer sanıklara ise kusur atfedilmedi. Rapor, fenni mesul Mehmet Tekin ile kolon kesme iddiasıyla suçlanan pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu, Mustafa Pekel ve iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı'nın sorumluluğunu kabul etmedi.

Rapor, Ezgi Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları ve kamuoyunda geniş bir eleştiri aldı. Bilirkişi heyeti, 12 Ağustos'ta Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, Said Bey Sitesi davasından çekildiklerini açıkladı. Heyet, kendilerine yönelik sosyal medya ve medya üzerinden yürütülen kampanyaların ardından, 18 dosyadan da çekildiklerini belirtti. Ancak, Ezgi Apartmanı dosyasında henüz çekilme dilekçesi verilmedi.

Avukat Rezan Epözdemir, bilirkişi raporunun, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporla ve dosyadaki diğer delillerle çeliştiğini ifade etti. Epözdemir, "Bu bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor hukuka uygun değildir. Bu rapor, sadece müteahhidin sorumluluğunu öne sürerken diğer sanıkları sorumsuz bırakmaktadır. Bu rapora karşı suç duyurusunda bulunduk ve disiplin soruşturması başlatılmasını talep ettik" dedi.

Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada

Dava, Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Dava kapsamında, pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı, fenni mesul Mehmet Tekin ve müteahhit Yakup Aktaş’ın çeşitli suçlardan yargılandığı davada, 4 Ekim'de yapılacak 4’üncü duruşma ile sürecin devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA