Kuraklık nedeniyle içme suyu rezervi azalınca, MESKİ bölgedeki su kaynağını güçlendirmek amacıyla yeni bir sondaj çalışması gerçekleştirdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısını güçlendirmek için Ayaştürkmenli Mahallesi’nde yürütülen sondaj ve isale hattı projelerini tamamladı. Yapılan çalışmalarda, 130 metre derinlikte saniyede 17 litre su debisine sahip bir kaynak bulundu. Bu su kaynağı ile 2 bin 400 metre uzunluğunda içme suyu isale hattı ve 2 bin metre uzunluğunda yeni şebeke hattı döşendi. Bu sayede, mahalledeki içme suyu rezervi önemli ölçüde artırıldı.

Ayaştürkmenli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Özbağ, köylerinin 150 yıllık geçmişine vurgu yaparak, geçmişte kuyulardan su sağladıklarını belirtti. 1979 yılında köylerine suyun geldiğini fakat bu kaynağın kuraklık nedeniyle yetersiz kaldığını ifade eden Özbağ, “Son dört yıldır içme suyu sıkıntısı çektik. MESKİ tankerlerle su temin etti ama bu da yeterli olmuyordu. Su bulamadığımız günler çok oldu ve komşu köylerden su getirmek zorunda kaldık” dedi.

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

MESKİ'nin bu yeni proje ile bölgede içme suyu ihtiyacını karşılamak ve su rezervini güvence altına almak için önemli bir adım attığı belirtiliyor.

Kaynak: DHA