Her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle yabancı uyruklu çiftlerin nikahları dikkat çekti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, nikah, düğün ve özel gün kutlamalarının şehrin turizmini daha da ön plana çıkardığını belirterek, bu konuda turizmcilerle birlikte çeşitli görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, bu yılın ilk sekiz ayında 500 çiftin evlilik törenine ev sahipliği yaptı. Bu çiftlerden 296'sı Türk uyruklu, 76'sı ise tamamen yabancı uyruklu olarak kaydedildi. Ayrıca, yabancı kadınla evlilikler 124, yabancı erkekle evlilikler ise 4 olarak raporlandı. Özellikle yaz sezonunda yabancı uyruklu çiftlerin nikahlarının artması dikkat çekti.

Marmaris’in düğün turizmi açısından büyük bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Belediye olarak birçok çiftin nikahını kıyarak onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Nikah, düğün ve özel gün kutlama turizmi Marmaris'i daha da ön plana çıkarıyor. Bu konuyu daha da geliştirmek için turizmcilerle işbirliği yapacağız ve şehrimizin tanıtımını artıracağız. Hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok çiftin Marmaris'te aile kurma mutluluğunu yaşamasını umuyoruz. Tüm dünya evine giren çiftlere mutluluklar diliyorum” dedi.

Kaynak: DHA