Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açılış programında yaptığı konuşmada, bu merkezlerin ülke için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, "Şu an dört merkez açtık ama birkaç yıl içinde 20 farklı yerde daha açacağız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'daki başkanlık binasında düzenlenen 'Kur'an Eğitim Merkezleri 2024-2025 Eğitim Dönemi Açılış Programı'nda, bu merkezlerin Diyanet Akademisi Kurulmasını Öngören Kanun ile yasalaştırıldığını hatırlatarak, "Kur'an eğitim merkezleri ülkemiz için çok büyük bir kazanım oldu. Şimdi dört yerde açtık ama birkaç yıl içinde 20 farklı yerde daha açılacak. Bu, binlerce hafız öğrencimizin Milli Eğitim Bakanlığımız ve Din Öğretim Genel Müdürlüğümüz iş birliği ile 'Zülcenaheyn' olarak yetişeceği anlamına geliyor. 'Zülcenaheyn' iki kanatlı demektir. Kur'an eğitim merkezlerinde İslami ilimleri dört yıl boyunca öğrenirken, imam hatip liselerinde de sosyal dersleri müfredata uygun olarak okuyacaksınız. Bu merkezlerde eğitim gören öğrencilerimiz, diğer arkadaşlarına göre bir fark yaratacak" dedi.

Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı Şarköy'de Evlerinde Uyuşturucu Bulunan 2 Şüpheli Tutuklandı

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu merkezleri destekleyeceğini vurguladı ve "Hafızlarımızın daha iyi yetişmesi için elimizden geleni yapacağız. İmam hatip lisesini bitirdikten sonra da sizleri bırakmayacağız. Sizlere dört yıl boyunca verdiğimiz emeğin karşılığını ileride alabilmek için, gittiğiniz okullarda ve ilahiyat fakültelerinde daha iyi yetişmeniz için desteğimiz devam edecek. Üniversiteyi bitirdiğinizde de desteklerimiz sürecek. Burslarımızla ve yurt imkanlarımızla sizi her zaman destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA