Türkiye, küresel müteahhitlik hizmetlerinde 42 şirketle Çin’in ardından ikinci sırada yer alırken, Limak İnşaat, listede ilk 50'ye girerek önemli bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl iki basamak birden yükselerek 48. sırada yer alan Limak İnşaat, Türk şirketleri arasında da lider konumuna geldi.

ENR’nin 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesi, müteahhitlerin ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri baz alarak hazırlanıyor. Limak İnşaat, havaalanları, limanlar, barajlar, sulama tesisleri, otoyollar, hidroelektrik santraller, endüstriyel tesisler ve petrol ve doğal gaz boru hatları gibi çeşitli projelerle sürdürülebilirlik alanında da önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Limak Şirketler Grubu, 14 ülkede farklı sektörlerdeki projeleri ve 60 binin üzerindeki çalışanıyla faaliyet göstermekte. Şirketin önümüzdeki 10 yıl için belirlediği hedefler arasında şunlar yer alıyor:

  • Kapsayıcılık ve çeşitlilikte lider olmak,
  • Faaliyet gösterilen tüm sektörlerde çalışanların en çok tercih ettiği şirket olmak,
  • Emisyon salınımını 2026 yılına kadar ortalama yüzde 27 azaltmak ve su verimliliğini yüzde 28 artırmak,
  • Yerel paydaşların iklim dirençli ve uyumlu ekonomik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak toplumsal yatırımlar gerçekleştirmek,
  • Stratejik tedarikçilerde 2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir bir tedarik zincirine sahip olmak.
Kaynak: DHA